River Masters – Tiszafüred-Tiszaörvény

A Regisztrációs lap letöltéséhez kattints ide!

International Predator Classic Challenge

2022 River Masters

Versenyszabályzat 2.0 (2022 Tisza-tó)

I.Versenykiírás

International Predator Classic Challenge – River Masters 2022 – I.-II. forduló

Nyílt nevezéses, páros, csónakos, pergető horgászverseny.

Helyszín: Tisza-tó területe

Időpont: 2022. november 12. – I. forduló

               2022.november 13. – II. forduló

Versenypálya: I. forduló – 426 fkm (Kormorán kikötő) – 404 fkm (Kisköre) + Abádszalóki medence, a Tisza folyás szerinti bal oldali morotvákon és holt ágakon lehet horgászni!
TILOS: 1. Öblítő, Kunsági befolyó, Yacht kikötő, Abádi kikötő, Érfűi gátőrház, 4. öblítő, folyás szerinti jobb oldali csatornák, medencék, holtágak horgászata és azokon való közlekedés, tartózkodás!!

                       II. forduló – 426 fkm (Kormorán kikötő) – 440 fkm (Tiszabábolna kikötő alja)
Engedélyezett: Örvényi-morotva, Füredi-holt-tisza, Nagy-morotva

TILOS: Kormorán kikötő előtt, Kis-Tisza, 9. öblítő, Szartos

Az összes öblítő csatornán csak KÖZLEKEDNI lehet, horgászni TILOS!

Hivatalos edzésnap: 2022. november 11. (07:00-14:00 óráig)

Nevezési határidő: 2022. november 10.

Létszám: min. 25 – max. 60 csapat / forduló

Viharnap: 2022. november 26-27.

A verseny bázisa: KORMORÁN KIKÖTŐ (5358 Tiszafüred-Örvény)

FIGYELEM! Új mérlegelési rendszert fogunk alkalmazni. Minden versenycsapat kap egy egységesen hitelesített mérőcsövet, és a fogásaikat a mérőcsőbe helyezve, a versenyen megadott és az eligazításon ismertetett módon és irányban kell lefotóznia – A FOGÁS UTÁN AZONNAL! A halakat gyűjteni bármilyen módon tilos! További fotót kell készíteni a halakról azzal a versenyzővel, aki kifogta – a versenyen magadott és eligazításon ismertetett módon. Fotózás(ok) után a  képeket azonnal a VIBER alkalmazással el kell küldeni a zsűrinek, akik (5fő) megvizsgálják a számítógépek monitorain a képek tartalmát, és hitelesítik a fogást illetve annak eredményét. A zsűri visszaigazoló üzenete után lehet csak vissza engedni a halakat! Amennyiben a zsűrinél bármi ellenvetés vagy gyanú felmerül, azt jelzik a területen kint lévő MARSHALL-oknak, akik azonnal a kifogásolt csapathoz kiérkeznek, és hatáskörüknél fogva intézkednek az ügyben. Továbbá: ha a beküldött képen nem tisztán látható a méret, vagy bármi egyéb képminőségi hiba lép fel, úgy a fogást semmisé válik! A képek alá a fogás időpontját és a versenyző nevét is fel kell tüntetni az üzenetben.

A képeket a szervezők eltárolják, és az elkövetkező 10 napban újra alaposan megvizsgálják. A második vizsgálat után a szervezők fenntartják a jogot 30 napig az eredmények és versenyzők helyezéseinek megváltoztatására!

Az *IPCC*RIVER MASTERS I. vagy II. fordulójára különállóan is, azaz csak egy konkrét versenyére is be lehet nevezni. Ez esetben az egy fordulós nevezés utáni eredmény nem számit bele az összetett eredménybe illetve a szponzori díjazásba.

Nevezés és regisztráció: a Versenykiírás 2022 RIVER MASTERS és Nevezés szerint.

A verseny lebonyolítása: az *IPCC* Általános Versenyszabályzat 2.0 (2022 Tisza-tó) szerint.

Az I. forduló díjazása: az első három helyezett csapat, valamint a legnagyobb halat fogó páros – IPCC serlegek.

A II. forduló díjazása: az első három helyezett csapat, valamint a legnagyobb halat fogó páros – IPCC serlegek.

Az I. (szombati) fordulón elért helyezések beszámolódnak (összeadódnak) a II. (vasárnapi) forduló eredményeivel együtt a RIVER MASTERS 2022 összetett bajnoki rangsorába illetve végső eredményébe.

Az összetett eredmények alapján (I.+II. forduló) az első 10 helyezett csapat megkapja a  RIVER MASTERS 2022 besorolást ill. rangot.  (Információ a versenysorozatról és a RIVER MASTERS bővebben a www.ipcc.hu weboldalon található)

A Tiszatavi *IPCC*RIVER MASTERS 2022 összetett bajnoki díjai:

1. helyezett csapat – HY 5.0 FISH pergető hajó – a Hírös Yacht Club Kft jóvoltából.

2. helyezett csapat – 200 000.-Ft Graphiteleader – Wobblerek.com vásárlási utalvány, a Fishing Arena Kft. jóvoltából

3. helyezett csapat – 100.000.-Ft KEITECH – Wobblerek.com vásárlási utalvány.

Legnagyobb halat kifogó csapat– 100 000. Ft  értékű utalvány Intrudair ruházatra, az Intrudair Kft. felajánlásából.

További támogatónk: Zwack Unicum Nyrt.

Napirend:

06:00 – 06:30 – gyülekező, regisztráció

06:45 – 07:15 – megnyitó, rajtszám húzás, eligazítás

07:15 – 07:30 – felkészülés a versenyre

07:30 – 07:45 – rajtszám szerinti indulás a versenypályára

08:00 – 15:00 – versenyidő (7 óra)

16:00 – 17:00 – ebéd

17:30 – …  – eredményhirdetés, ünnepélyes díjátadó

 Edzésnapok:

A hivatalos edzésnap november 11. péntek, ezen a napon a nevezett csapatok edzhetnek csónakból, viszont ezen a napon csak 07:00-14:00 óráig lehet horgászni illetve tartózkodni a Tisza-tó területén a versenyzőknek.

Minden információ a Tisza-tó horgászrendjével kapcsolatban, valamint a terület leírásával és híreivel, a https://sporthorgasz.eu/oldalon található.
Azok a nevezett versenyzők, akik nem rendelkeznek területi engedéllyel a versenyek napjaira (2022 november 12-13.) kötelesek jelezni a szervezők felé legkésőbb 2022 november 10-ig!

Az *IPCC* RIVER MASTERS Tisza-tavon rendezett nevezési díjat a DreamFish Horgászüzletben (4032 Debrecen, Böszörményi út 68. H épület, tel.: (52) 999 111 ) is be lehet fizetni.

A rendezők a változtatás jogát fenntartják!

II. Nevezés

 1. A versenyre írásban a www.ipcc.hu oldalán található elérhetőségein, illetve:
  Wobblerek.com horgászboltban (1158 Budapest, Késmárk u. 32.)
  DreamFish Horgászüzletben (4032 Debrecen, Böszörményi út 68. H épület)
  személyesen is lehet nevezni és a nevezési díjat befizetni.
 2. Bárki nevezhet, aki 18. életévét betöltötte és érvényes állami horgászjeggyel rendelkezik.
 3. A versenyre párosával lehet nevezni, egy csapat két versenyzőből áll.
 4. A versenyeken részt vehetnek külföldi horgászok és csapatok, akik a saját országukban érvényes horgászigazolványokkal rendelkeznek.*
 5. A csapatok összetételében ennek megfelelően sem nembeli, sem korbeli, sem nemzetiségbeli korlátozás nincs.
 6. A nevezést akkor tekintjük elfogadottnak, ha a párosok a szabályok szerint regisztrálnak, és a nevezési díj beérkezik a rendezőséghez.
 7. A csapatok létszáma helyszínenként korlátozva van. A nevezők sorrendje az érvényes regisztrációk beérkezésének időrendjével alakul ki.
 8. A külföldi versenyzők nemzetiségük zászlaját kell, hogy hozzák magukkal.
 9. Figyelemmel a verseny szellemiségére és szabályaira, arra kizárólag fedhetetlen múltú horgász nevezhet, akinek a neve nem merült fel, semmiféle hallal kapcsolatos etikai vétség, szabálysértés vagy bűncselekmény során. A versenyzők a regisztráció során feddhetetlenségi nyilatkozatot írnak alá.
 10. A szervező a maga által létrehozott szabályrendszernek, minden esetben érvényt szerez, annak betartatásának jogát fenntartja!
 11. A verseny hivatalos nyelve a magyar. A versenyszabályzat (a továbbiakban: VSZ) magyar, valamint angol nyelven készült el, de az esetleges fordításból adódó értelmezési eltérések esetén a magyar nyelvű verzió az irányadó. A mellékletek és a VSZ közötti eltérés esetén a VSZ az irányadó. A VSZ esetleges későbbi módosításait és kiegészítéseit a szervező a jelen VSZ előírásainak megfelelően, azok elfogadásától számított 1 napon belül teszi közzé. Módosítás az 1.0 verzió szerint rögzített szöveg tartalmi átalakítása, kiegészítés a VSZ új elemekkel történő bővítése.
 12. A regisztrációs lapot minden versenyzőnek alá kell írnia.
 13. A regisztrációs eljárás keretében a versenyzők aláírásukkal elismerik, hogy a Versenyszabályzatot megismerték, elfogadják; egyben kijelentik, hogy további, vitás esetekben alávetik magukat a Versenybíróság pártatlan döntéseinek. Az „Általános Versenyszabályzat” elfogadási nyilatkozat” az VSZ 1. sz. mellékletét képezi.
 14. A versenyek egyes fordulónkénti teljes részvételi díja 40 000 forint/csapat.
 15. Szponzor vagy gyári megnevezéssel induló csapatok/team-ek  nevezési díja 50 000 forint/csapat.**
 16. A ”szponzor” vagy „gyári” csapat státusz nem vonatkozik a horgász egyesületek nevét viselő csapatokra, így azok alapdíjasok (40 000 Ft/csapat).
 17. A nevezési díj tartalmazza a teljes csapatra vonatkozóan:

az 5000 forintos regisztrációs díjat;

a verseny napjára a területi engedélyt, valamint az ebédet.

18. A nevezők elfogadják a nevezési feltételeket és nyilatkozatokat.

*a nevezéskor beérkező adatokból a csapatnevek szponzor vagy gyári csapat státusz elbírálását minden esetben a Verseny Rendezősége határozza meg.

**szponzor vagy gyári csapat lehet az a csapat, mely nevében egy bármely márka vagy termék, esetleg cég vagy webáruház stb. megnevezése vagy ráutalása van.

III. Általános Versenyszabályzat 2.0 (2022 Tisza-tó)

 1. A versenyzők saját felelősségükre vesznek részt a versenyen. A rendezőség a versenyen esetlegesen történő balesetekért és keletkezett károkért felelősséget nem vállal.
 2. Egy csónakban csak a két versenyző tartózkodhat.
 3.  A csónakokban a jogszabályok által előírt kellékek használata kötelező, a vízi közlekedés országos és helyi szabályait minden versenyző köteles betartani.
 4. A csónakokra vagy az egyik versenyző ruházatára a rajtszámot jól láthatóan kell elhelyezni.
 5.  Bármilyen rendellenesség, probléma esetén a legközelebb álló csónakban lévő csapat segíteni köteles a bajba jutottaknak.
 6. Robbanó és elektromos motor, illetve GPS-es orrmotor horgonyzáshoz megengedett.
 7.  Halradar, szonár és GPS használata megengedett – a helyi horgászrend szerint.
 8. A merítőszák használata kötelező, a bottal vagy kézzel történő beemelés, valamint a vágóhorog vagy szájfogó használata tilos!
 9. Csak a kijelölt területen (versenypálya) lehet horgászni. A partról történő horgászat tilos! A partra kilépés tilos! Kivéve vészhelyzet esetén, vagy versenybírók engedélyével.
 10. A versenyen kizárólag csónakból lehet horgászni. Horgászat közben a csónakok között minimum 50 méter, távolságot kell tartani. A szabályt akkor is be kell tartatni, ha a kisebb távolság a csapatok tudtával és beleegyezésével jött létre. Fentiek figyelmen kívül hagyandók, amennyiben a csapatok 50 m-en belülre nem lehorgonyzott állapotban, hanem a csapatok egymás melletti elhaladásánál (ami minimum 30 méter), helyváltoztatás közben kerülnek.
 11. Horgászni lehorgonyzott csónakból, ill. csorogva (akár elektromos motorral) is lehet!
 12. Robbanó motorral csorogva / hajtva / vontatva / sodortatva TILOS a horgászat!
 13. Induláskor a versenypályára a csapatok a rajtszámok szerinti sorrendben hajózhatnak ki, és foglalhatják el első pozíciójukat. Az első helyfoglalásnál, mindig a kisebb rajszámú csapatnak van elsőbbsége.
 14. A rajtszámok sorsolás útján kerülnek kiosztásra.
 15. A kijelölt versenypályán belül a horgászhelyét mindenki önállóan választhatja meg, és a versenyidőn belül akár többször is megváltoztathatja.
 16.  A versenyen (a klasszikus légyen és streameren kívül) bármilyen gyári, vagy házi készítésű műcsali használható. Természetes csalival horgászni tilos! (pl.: döglött kishallal való pergetés). A forgókanalak, wobblerek hármashorga lehet légyszerű. Önálló, szóló legyek, streamerek használata, beleértve a balinólmos-legyes készséget is, TILOS! Tilos továbbá bármilyen etetés és bármilyen etetőanyag használata.
 17. A versenyzők összes felszerelésüket felvihetik a csónakra; de horgászni csak egy kézben tartott bottal lehet. Tilos a műcsalit letett bottal, vízáramlással mozgatni, vagy helyváltoztatás közben vontatni! A versenyeken használható botok hossza maximum 2,7 méter (9 láb) lehet.
 18. A „vertikális” horgászat TILOS! (egyhelyben emelgetve, a horgász orsó karjának forgatása nélkül)
 19. A versenyzők semmiféle külső segítséget nem kaphatnak kivétel vészhelyzet esetén (pl. baleset).  
 20. A megakasztott halat lehetőleg helyben maradva kell kivenni, kivéve, ha ez a hal méreténél fogva nem lehetséges, vagy folyóvízen sodortatott csónakból történik a horgászat. Ebben az esetben mozgó csónakból is történhet a fárasztás, viszont annak befejezéséig a csapattárs nem horgászhat.
 21. Verseny közben a versenypályát elhagyni csak a versenybírók engedélyével és felügyelete mellett, indokolt esetben lehet. Amennyiben a versenybírók a kijelölt versenypályára, illetve onnan visszakísérik a versenyzőket, akkor ezen időtartam alatt tilos horgászni!
 22.  Amennyiben a csapat a versenyt folytatni nem tudja, a pálya elhagyásáig fogott és lemérlegelt halai a versenybe beszámítanak.
 23. A bajnokságon a versenyzők kötelesek a fogott halakat a mérlegelésig élve és sérülésmentesen megtartani. Pontyzsák használata kötelező! Szájbilincs és pányva használata tilos!
 24. Mérlegelés után minden halat azonnal vissza kell helyezni a vízbe.
 25. A verseny közben elpusztult halat a versenyzők kötelesek haladéktalanul a mérlegelőknek átadni!
 26. A verseny értékelésébe kizárólag a szájba, horoggal fogott ragadozó halak számítanak bele.
 27.  A mérést megelőzően minden halat be kell mutatni a versenybíróknak. A horgász miatt elpusztult hal nem számít bele a mérlegelésbe. A méreten aluli halak csak akkor számítanak bele az értékelésbe, ha a méretkorlátozást a verseny idejére feloldották. Ezt legkésőbb a versenykiírásban közölni kell.
 28. Az értékelésbe verseny ideje alatt megszákolt halak, valamint a verseny időn belül akasztott, de a fárasztás fázisa miatt elhúzódott és sikeresen megfogott hal is beleszámít.
 29. Az értékelésbe csak a hivatalos mérési időn belül bemutatott halak számítanak. A hivatalos mérési idő a verseny időtartama +30 perc.
 30. Értékelő lapot a csapat egyik tagjának alá kell írni, ezzel hitelesítik és elfogadják az eredményt. Aláírás után darabszámra és mérési hosszra vonatkozó semmiféle reklamációt nem fogad el a versenybíróság.
 31. A fogás tényét azonnal jelezni kell a versenybírók felé. Láthatósági mellény használata kötelező ilyenkor.
 32. Pont- (helyezés) egyenlőség esetén a több halat fogott csapat a kedvezményezett. Azonos darabszám esetén a legnagyobb hal hossza dönt.
 33. Párcserére az IPCC MASTERS-be jutott csapatoknak már nincs lehetősége.
 34. A fordulók verseny időtartama a vízterületeken 7 óra. 
 35. Ha a verseny vagy forduló valamilyen körülmény miatt félbe marad, akkor minimum 3 órát meghaladó horgászat esetén szabályos fordulóként vagy versenyenként értékelődik. 3 órától kevesebb időtartam esetén a forduló megismétlődik.
 36. A verseny rendezősége „Nagyfokú helytelen magatartásként” értékeli, és a versenyből kizárja azt a versenyzőt, illetve csapatot, mely a környezetét, a vizet szennyezi, gondatlan magatartásával kárt okoz, vagy a többi versenyzőt veszélyezteti, illetve, nem tesz meg minden tőle elvárhatót a halak védelme, megóvása érdekében.
 37. A rendezőség kizárja a versenyből és azonnal eltávolítja a helyszínről a láthatóan erősen ittas versenyzőt illetve csapatot.
 38. Az etikátlanul viselkedő versenyzőket a rendezőség azonnal kizárja a versenyből és további vagy jövőben rendezendő IPCC versenyeken sem indulhatnak!
 39. Minden versenyzőnek be kell tartani a jelen versenyszabályokat.
 40. A versenyzők a verseny ideje alatt minden esetben kötelesek maguknál tartani személyes okmányaikat, illetve a horgászatra jogosító állami jegyet és területi engedélyeket!

IV. Értékelés, pontozás a fordulókban:

      1. A csapattagok fogásai összeadódnak.

2. A halak méretét az orrcsúcstól a farokúszó végéig mért távolság határozza meg cm-ben.

3. Centiméterenként 1 pont jár.

4. A megkezdett centiméterek minden esetben felfelé kerülnek kerekítésre. A forduló sorrendje az így szerzett pontok alapján dől el.

5. A kifogott halakra orrcsúcstól farokúszó végéig mérve az alábbi méretkorlátozás érvényes:  harcsa: 50 cm · csuka: 35 cm · kősüllő: 25 cm · süllő: 30 cm · balin: 30 cm · sügér: 10 cm ·

6. Halfajonként az első két hal magas extrapontot kap a cm/pont mellet.

7. Az „első 2 darab / halfaj + extrapont” után már csak az 1 cm/pont jár a továbbiakban.

8. Egy halfajból maximálisan 12 db (első 12 db mérhető) számít bele az eredménybe!

9. A,B,C,D,E  és F típusú halak (halfajok) lesznek megkülönböztetve.

      A – süllő +500 extra pont

      B – kősüllő +500 extra pont

      C – csuka +500 extra pont

      D – balin +500 extra pont

      E – sügér +500 extra pont

      F – harcsa, cm/pont, – nincs extra pont!

10. Például egy csapat fogásainál: 

      40 cm süllő – 40 + 500 pont

      52 cm süllő – 52 + 500 pont

      58 cm süllő – 58 pont

      60 cm csuka – 60 + 500 pont

      22 cm sügér – 22 + 500 pont

            20 cm sügér – 20 + 500 pont

            25 cm sügér – 25 pont

            24 cm sügér – 24 pont

      44 cm süllő – 44 pont

      40 cm balin – 40 + 500 pont

      Összesen : 3385 pont

11. Pont- (helyezés) egyenlőség esetén a több halat fogott csapat a kedvezményezett. Azonos darabszám esetén a legnagyobb hal hossza dönt.

12. A versenybe csak a verseny helyszínén és időtartama alatt fogott halak számítanak. A verseny végét jelző dudaszó után a fogott halakat a pálya területén kell lemérni. A pályán kívüli mérés eredménye törlendő!

V. Szankciók.

 1. Figyelmeztetés – SÁRGA LAP – a vonatkozó általános versenyszabályok megsértése esetén.
2.  Kizárás –PIROS LAP – amennyiben egy csapat ismételten szabályt szeg meg.

3. A kizárt versenyző a szektor legmagasabb helyezési számát +10 helyezési számot kap. 4. Az indító dudaszó előtt, illetve a záró dudaszó után horgászó csapat -100 pont levonással büntethető.

 • Minden bejelentett vagy a szervezők által tapasztalt szabálytalanság azonnal kivizsgálásra kerül és annak súlyosságától függően, akár kizáráshoz is vezethet.

6.  A szervező kijelenti, hogy a verseny alatt minden észlelt jogsértés után feljelentést tesz, illetve fenntartja a jogot azonnali/utólagos kizárásra és az esetleges díj visszakövetelésére minden olyan esetben, amikor a fedhetetlenségre vonatkozó versenyzői nyilatkozat valótlannak bizonyul.

VI. Jogorvoslat:

A verseny folyamán észlelt, vélelmezett szabálytalanságokat a rendezőség megadott telefonszámán haladéktalanul jelezni kell. Amennyiben a megtett intézkedés a jelzéssel élő, vagy az érintett versenyzőnek, csapatnak nem megfelelő, akkor jogában áll ezt óvásként, a verseny végétől számított 30 percen belül írásos formában benyújtani. A tanú(k) megjelenéséről az érdekelt félnek kell gondoskodnia. Óvást az adott verseny rendezői és a fő Versenybíró (Marshall) bírálják el. Az óvás elbírálását követően a további jogi út kizárt.

VII. VERSENYBÍRÓK

Minden versenybíró-mérlegelő csónakban az adott helyszín halászati őrei valamint az IPCC szervezői vegyes párosban foglalnak helyet. Minden megkezdet 10. nevezési létszámot meghaladó csapat után 1 versenybíró-mérlegelő hajó lesz kivezényelve a területre, de minimum 3 versenybíró és a Marshall.

VIII. VERSENYDOKUMENTUM

A versenyek két legfontosabb dokumentuma a versenykiírás és a jegyzőkönyv (versenyértékelés). A jegyzőkönyv két része a mérlegelési irat és az eredményösszesítés.

IX. Nyilatkozatok

 1. feddhetetlenségi nyilatkozat
 2. VSZ elfogadó nyilatkozat
 3. fődíj átvételi és elfogadó nyilatkozat